Spreiden met strategie: hoe investeren in het MKB jouw portefeuille bestendig maakt

investeren-spreiden-mkb

Spreiden, spreiden, spreiden. Wie kent het niet? Het spreiden van investeringen over verschillende sectoren, landen en beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties en private debt is cruciaal om risico's te verminderen. Maar hoe verhoudt deze strategie zich tot de optie om direct in het MKB te investeren? We duiken in de verschillen tussen aandelen en investeren in het MKB via Floryn. Daarnaast bespreken we waarom deze mix juist bestendigheid biedt en zorgt voor een veerkrachtige portefeuille. Zet je geld in beweging. Lees verder!

Lange beleggingshorizon bij aandelen

Beleggen in aandelen maakt je mede-eigenaar van een bedrijf, waarbij je rendementen krijgt door koerswinsten en dividenden. Aandelenkoersen zijn volatiel, wat betekent dat ze erg beweeglijk zijn. De MSCI World Index, een belangrijke graadmeter voor de wereldeconomie met ruim 1500 aandelen, toont variabele jaarrendementen. In 2022 was er een daling van 13% en in 2023 een stijging van 19,49%. 

Dit vraagt om een sterke maag tijdens slechtere beursjaren. Echter, geschiedenis wijst uit dat langetermijnbeleggers met een brede spreiding vaak goede rendementen zien. Bovendien bieden aandelen door hun hoge liquiditeit de mogelijkheid tot snelle verkoop.

Ontdek de kracht van investeren in het MKB

Tegenover de beweeglijkheid van de aandelenmarkt staat de stabiliteit van investeren in het MKB via Floryn. Met investeringen gespreid over honderden MKB-bedrijven in diverse industrieën, biedt Floryn een vast rendement tot 6,5%, afhankelijk van de looptijd, met maandelijkse uitkeringen. De looptijden variëren van 6 maanden tot 5 jaar. De gelden zijn dus niet direct liquide, zoals bij aandelen wel het geval is. Daar tegenover staat wel dat je gedurende de gekozen looptijd een vast rendement ontvangt, wat maandelijks wordt uitgekeerd. Je weet van tevoren dus precies waar je aan toe bent en volatiliteit is niet van toepassing. Wel zo fijn!

Daarnaast reageert deze beleggingscategorie anders op economische ontwikkelingen dan aandelen. De lage correlatie met traditionele beleggingscategorieën is een voordeel omdat een daling van beurskoersen geen impact heeft op het rendement dat je ontvangt via Floryn. Zo kan jij je portfolio meer in balans brengen.

Een waardevolle toevoeging aan je portefeuille

Vanuit rendement/risico-oogpunt kan het mogelijk interessant zijn om een investering via Floryn toe te voegen aan je portefeuille. Het is de mix die bestendigheid biedt tegen economische ontwikkelingen en je beleggingsportefeuille veerkrachtig maakt. 

 

Ontdek de mogelijkheden met Floryn

Ben jij geïnteresseerd in hoe Floryn jouw beleggingsstrategie kan versterken en diversificeren? Wij bieden investeerders de kans om deel uit te maken van een groeiend netwerk van MKB-bedrijven, met een stabiel en aantrekkelijk rendement. Ben je klaar om jouw beleggingsportefeuille naar een hoger niveau te tillen? Ontdek meer over investeren via Floryn en hoe je vandaag nog kunt beginnen met het diversifiëren van je investeringen.

Neem nu contact op voor meer informatie over de unieke kansen die Floryn biedt voor jouw investeringsportfolio. Samen kunnen we een strategie ontwikkelen die past bij jouw financiële doelen en ambities.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.