Help je klanten hun ambities te realiseren

Met flexibel zakelijk krediet haalt jouw klant het beste uit zijn onderneming. Van €10.000 tot €3 miljoen, zonder gedoe en zonder stapels documenten.
Aanvraag doen

Waarom partners kiezen voor Floryn

Voordeel voor jou én je klant

We vinden het fijn als je een klant aandraagt. We geven je graag een vergoeding voor je moeite, of geven korting aan je klant. Je mag zelf kiezen.

Een eigen omgeving

Met ons partnerplatform doe je eenvoudig meerdere financieringsaanvragen tegelijk en beheer je alles in één omgeving. Wel zo handig!

Business health check

Onze slimme systemen checken de financiële gezondheid van het bedrijf en geven inzicht, zo weet je precies hoe je klant ervoor staat.

Direct duidelijkheid

Je wil je klant snel van advies voorzien, daarom verwerken we aanvraag binnen 24 uur. Ook als je meerdere aanvragen tegelijk doet.

Krediet groeit mee

Het kredietlimiet van je klant groeit automatisch mee met de omzet van het bedrijf. Zo kan je klant blijven groeien!

Persoonlijke accountmanager

Net als jij houden we er niet van om van het kastje naar de muur gestuurd te worden en daarom krijg je van ons één vast contactpersoon.

Wie is Floryn?

Wij zijn geen bank, maar ondernemers

Dat is een andere manier van denken, durven en doen. Niet voor niets zijn wij een van de snelstgroeiende kredietverstrekkers van Nederland. We combineren slimme technologie met hard werken en een neus voor zaken. Wij helpen ondernemers bij het realiseren van hun ambities. Zoals de bank dat vroeger nog deed.

Over ons

Samen kom je verder

Floryn werkt graag samen met andere financiële dienstverleners. Inmiddels zijn al ruim 200 partners bij ons aangesloten waaronder adviseurs, financieringsspecialisten, accountants en brancheverenigingen. Samen kunnen we de beste oplossing en service bieden voor je klant. Krediet met toegevoegde waarde noemen we dat.

Een partner aan het woord

Een greep uit onze 200+ partners

 • credion
 • Auxilium
 • bol.com
 • financieringsgilde
 • Eijgen finance
 • payt
 • claassen, moolenbeek & partners

Goed om te weten, voor jou en je klant!

Met ons doorlopend krediet van €10.000 tot €3 miljoen neemt je klant met één klik geld op, groeit het kredietlimiet met het bedrijf mee en kan je klant ieder moment boetevrij extra aflossen.

Benodigde gegevens
Bij een kredietlimiet tot €150.000 zijn alleen de bankafschriften van de afgelopen 6 maanden benodigd. Voor grotere kredieten vragen we de volgende documenten:

 • De meest recente jaarrekening
 • Kolommenbalans per heden
 • Overzicht van de openstaande debiteuren en crediteuren
Kosten
De debetrente is vanaf 4,7% en wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de financiering en de risicoclassificering. Bij kredieten onder de €150.000 is er tevens een opnamevergoeding. Bij kredieten boven de €150.000 gelden eenmalige afsluitkosten en een vaste kredietprovisie per kwartaal. 
 

Voor wie is ons krediet geschikt?

Net als jij, houden we niet van onduidelijkheid. Daarom zijn we graag helder over welke ondernemers we kunnen helpen. Hieronder de belangrijkste criteria:

 Minimaal gemiddeld €10.000 omzet per maand

 Ten minste 6 maanden in business

 De kredietbehoefte is maximaal 1,5x de maandomzet

Vergoedingen
Wij geven graag wat terug aan jou of je klant. Waar je voor kiest, dat bepaal je zelf. De hoogte van de vergoeding of korting is afhankelijk van de hoogte van de kredietruimte. Je hebt recht op een vergoeding zodra de klant minimaal 75% van de kredietruimte heeft opgenomen.

Financiering Vergoeding *
Tot € 25.000 € 750
Van € 25.000 tot € 50.000 € 1000
Van € 50.000 tot € 100.000 € 1250
Van € 100.000 tot € 250.000 € 1500
Van € 250.00 tot € 500.000 € 3500
Van € 500.000 tot € 1 miljoen € 5000
Vanaf € 1 miljoen € 0,5% **
Partnership/Meerdere aanvragen Maatwerk***

* Vraag naar de voorwaarden
** Vergoeding bedraagt 0,5% van de financiering/kredietruimte
*** Bekijk ons partnership programma
 

Nieuwsgierig geworden?

Doe eenmalig een aanvraag voor je klant of ga in gesprek met een van onze accountmanagers om partner te worden.

Veelgestelde vragen

Partner worden

Om partner te worden is een partnerovereenkomst niet noodzakelijk, je hebt ook geen inloggegevens nodig. Je kunt hier eenvoudig via de website een voorstel voor je klant aanvragen. Uiteraard is het wel zo handig om eerst kort kennis te maken.

Meld je aan als partner

Het maakt ons niet uit of je nu één of twintig aanvragen indient. Er is geen minimum om partner te worden.

Voor elke klant die je aandraagt ontvang je een vergoeding of een korting voor je klant. De hoogte hiervan is afhankelijk van de grootte van het krediet. Je hebt recht op een vergoeding zodra je klant een financiering bij ons heeft lopen en zijn eerste opname heeft gedaan. Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

Mocht je onze samenwerking vast willen leggen dan is dit uiteraard mogelijk, we hebben hiervoor een overeenkomst. Laat het ons weten indien je hier gebruik van wilt maken.

Over Floryn

Floryn werd in 2016 opgericht door Sven van der Biezen, Marijn van Aerle en Gion van den Bogaert. Zij zijn ondernemers, net als onze klanten. Daardoor kunnen we met Floryn precies inspelen op wat onze klanten nodig hebben. Achter het bedrijf staan sterke aandeelhouders zoals Peak Capital (bekend van o.a. The Fork en Catawiki) en Kalo Bagijn (oprichter van Binckbank en Brand New Day).

Meer over ons

Floryn is een online kredietverstrekker. Wij bieden een flexibel krediet welke meegroeit met de omzet van het bedrijf. Aangevraagd in 3 minuten en binnen 24 uur geregeld. Geheel online, van aanvragen tot ondertekening. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, zonder dat je ergens aan vast zit.

Hoe het werkt

Klant aanmelden

Je kunt online een voorstel aanvragen voor je klant. Je vult enkele gegevens in en uploadt de zakelijke bankafschriften van de afgelopen 6 maanden van je klant. Op basis daarvan nemen wij binnen 24 uur contact op met jou of je klant om de mogelijkheden te bespreken.

Ja dat is mogelijk. Bij het aanvragen van een voorstel voor je klant kun je aangeven met wie wij contact op mogen nemen. Je kunt hierbij kiezen om zelf contactpersoon te blijven of aangeven dat wij direct contact opnemen met je klant. Als de klant akkoord gaat met het voorstel en een financiering bij Floryn afsluit, wordt de klant automatisch contactpersoon.

Nadat de aanvraag is goedgekeurd ontvangt de klant een e-mail met inloggegevens voor zijn persoonlijke account en kan hiermee een wachtwoord instellen. Vervolgens geeft zijn persoonlijke account inzicht in de volgende stappen welke doorlopen moeten worden om gebruik te kunnen maken van het krediet:

 • Door een foto te maken van een legitimatiebewijs en deze te uploaden is identificatie eenvoudig geregeld.
 • De klant wordt via Twikey doorgeleid naar zijn eigen internetbankieren waar hij akkoord kan geven voor een zakelijke SEPA incassomachtiging.
 • Via Twikey wordt bij de grootbanken de bankrekening direct geverifieerd. Afhankelijk van welke bank kan het zijn dat er gevraagd wordt om € 0,01 over te maken.
 • De overeenkomst en eventuele borg kunnen via DocuSign online ondertekend worden, er hoeft niets geprint te worden.
 • Na het doorlopen van deze stappen kan de klant direct geld opnemen.

Product

Het zakelijk krediet van Floryn is ontwikkeld voor en door ondernemers. Daarom weten we als geen ander waar je klant behoefte aan heeft. De voordelen voor jouw klant: 

- Met één klik geld opnemen in een persoonlijk account

- Beoordeling enkel op basis van bankafschriften tot €150.000

- Kredietruimte groeit mee met de omzet 

- Jaarlijkse rente vanaf 4,7%

- Online inzicht in zijn geldzaken 

- Op elk moment boetevrij extra aflossen 

- Binnen 24 uur een geregeld

Bekijk ons product
 • Wij nemen het debiteurenbeheer niet uit handen, debiteuren weten niet dat een bedrijf een krediet bij ons heeft lopen.
 • Wij vragen niet om individuele facturen;
 • Debiteuren hoeven niet verplicht in Nederland gevestigd te zijn, uitgangspunt is binnen Europa (daarbuiten is bespreekbaar);
 • Wij hebben geen minimaal factoringspercentage, wij bieden een krediet waarbij flexibel opgenomen kan worden waardoor er rentekosten worden bespaard.

Wij bieden een flexibel krediet waarbij de ondernemer zelf beslist waarvoor dit wordt gebruikt. Het krediet kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de aankoop van inventaris, het opvangen van debiteuren, het inkopen van voorraad of het aannemen van personeel. Wij bieden geen hypotheken of lease producten aan.

Nadat alle documenten compleet zijn aangeleverd en de aanvraag voltooid is, ontvangt u binnen één werkdag uitsluitsel. In het geval van goedkeuring kunt u direct over het krediet beschikken.

Een partner en een ondernemer aan het woord

Ambities van ondernemers waarmaken

Sep Visser - FinanceFinder

Sep is eigenaar van FinanceFinder. Hij helpt ondernemers met groeien en het realiseren van ambities door het vinden van een geschikte financiering. Hij werd partner van Floryn omdat het zowel voor Sep als voor de klant voordelen biedt.

Lees meer

Een geschikte financiering dankzij Credion

Patrick Okkersen - RoutiGo

Ondanks dat Patrick al 15 jaar lang ondernemer is, kreeg hij voor zijn nieuwe bedrijf RoutiGo nergens voet aan de grond. Gelukkig kwam hij in contact met Paul, financieel adviseur van Credion. Paul zag wel een uitweg: een flexibel zakelijk krediet bij Floryn.

Lees meer