Lorem ipsum

Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 4 min

Fintech Floryn serieus alternatief voor MKB-krediet

Vrouw-met-mok-banner-01

MKB ondernemers willen graag groeien. Vaak zijn die kansen er ook voldoende op de markt, maar is de toegang tot werkkapitaal de bottleneck in groei. Banken zijn niet scheutig met het verstrekken van leningen aan organisaties die jaarlijks tussen de 50.000 en 2,5 miljoen euro omzetten. Met een technologisch vernuftig platform biedt Floryn die doelgroep een snelle en eenvoudige weg naar financiering.

MKB’ers vormen de ruggengraat van de economie. “Juist deze bedrijven moeten we steunen. Zodat ze kunnen groeien, uitbreiden of projecten kunnen voorfinancieren”, vindt Sven van der Biezen, CEO van Floryn. Een ondernemer wil niet teveel tijd en rompslomp kwijt zijn aan het regelen van een financiering. Daarom is het belangrijk dat ze eenvoudig en flexibel geld op kunnen nemen en altijd inzicht hebben in hun geldzaken.

Betere risicoanalyses

Om ondernemers dat te bieden, werkt Floryn met een platform dat gebaseerd is op machine learning. Het bedrijf heeft een eigen algoritme ontwikkeld dat binnen luttele seconden banktransacties analyseert op honderden datapunten en kan berekenen of een ondernemer in aanmerking komt voor een financiering. Dat is een groot verschil met traditionele geldverstrekkers.

“We gebruiken data van recente bankafschriften, dat zegt veel meer over een bedrijf dan jaarcijfers van drie jaar oud waar banken nog steeds om vragen”, zegt Van der Biezen. De technologie van de fintech kan bovendien betere risicoanalyses uitvoeren, waardoor vaak een hoger kredietlimiet aangeboden kan worden. “Ook kunnen we vaker ‘ja’ zeggen tegen ondernemingen die banken niet kunnen helpen.” Een lening bij een bank brengt veel administratieve rompslomp met zich mee, maar bij Floryn kunnen ondernemers, maar ook hun accountants of boekhouders, eenvoudig online krediet aanvragen. “Daar komt geen papierwerk meer aan te pas.”

200 miljoen verstrekt krediet

Vorig jaar bereikte de fintech eerder dan verwacht de magische grens van 100 miljoen aan verstrekte kredieten. Momenteel is dat al opgeklommen tot 200 miljoen. “Om in te spelen op de groeiende behoefte in de markt, hebben we vorig jaar besloten om de limiet voor zakelijke kredieten te verhogen naar 2 miljoen euro”, stelt Van der Biezen.

Investeringen

In totaal haalde Floryn zelf al miljoenen aan groeikapitaal op. En niet van de minste partijen: Peak Capital (van Heleen Dura-van Oord) en Kalo Bagijn, oprichter van Binckbank en Brand New Day. “Floryn heeft bewezen een goed alternatief te zijn voor de bank, mede dankzij een onderscheidende klantervaring en innovatieve technologie”, zegt Johan van Mill, oprichter en managing partner van Peak Capital. Vrijwel alle processen bij de fintech zijn geautomatiseerd. Er lopen dan ook meer ontwikkelaars en data scientists rond dan kredietanalisten. “Daardoor kunnen we beter de risico’s inschatten, veel sneller handelen en zo meer MKB’ers helpen aan MKB krediet”, zegt CEO en medeoprichter Sven van der Biezen. 

Cruciale rol accountants, financieel adviseurs en boekhouders

Wanneer een ondernemer kansen ziet, maar beperkt wordt door toegang tot kapitaal, moet hij soms opdrachten afwijzen. Financiële professionals kunnen een cruciale rol spelen in het verkrijgen van werkkapitaal voor hun klant om zo te groeien en ervoor te zorgen dat de klant géén nee hoeft te verkopen. Daarom werkt Floryn ook graag samen met financiële professionals. “Samen kunnen we meer ondernemers helpen om een geschikte financiering te vinden en ervoor zorgen dat ze hun ambities kunnen realiseren.”

Ook samenwerken met Floryn? Laten we kennismaken! 

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

  • Lorem ipsum Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Lorem ipsum