Ik heb mijn krediet afgelost, waarom incasseren jullie een bedrag?

Je krediet is volledig afgelost en je hebt alles terugbetaald. Afgehandeld, zou je denken. Toch zie je dat wij nog een bedrag incasseren. Dat kan twee verschillende oorzaken hebben. 

Krediet standaard aflossen in 25 weken

Nadat het krediet is afgelost, wordt er altijd nog een keer geïncasseerd om de laatste kosten te verrekenen. 

Ik heb mijn krediet vervroegd afgelost

Elke maandag berekenen wij de wekelijkse incasso die gedaan moet worden. Die incasso wordt vervolgens uitgevoerd op woensdag. Los je in de tussentijd af, dan is dat niet meegenomen tijdens de berekening die wij op maandag gedaan hebben. Daardoor wordt het bedrag gewoon geïncasseerd. Uiteraard zien wij wel dat jij vervroegd hebt afgelost. Daarom storten we het teveel geïncasseerde bedrag direct woensdag weer op je rekening. 

Servicekosten per kwartaal
Als je bij ons een product hebt afgenomen met servicekosten, ben je voor je financiering servicekosten verschuldigd over je kredietlimiet om hierover te kunnen blijven beschikken. Deze servicekosten ben je ook verschuldigd als je geen openstaand saldo meer hebt, maar wel nog gebruik wilt blijven maken van je kredietruimte. We berekenen de servicekosten over de maximale kredietlimiet in het kwartaal. De servicekosten worden toegevoegd aan je uitstaande schuld en wordt gezien als opgenomen bedrag. Hierover betaal je zoals gebruikelijk rente en aflossing, die wij automatisch incasseren. Als je geen gebruik meer wilt maken van je financiering dien je deze schriftelijk op te zeggen.