Zakelijk rood staan of een zakelijk krediet?

zakelijk-lenen-floryn-financiering

Als ondernemer heb je soms behoefte aan wat extra financiële ruimte. Denk bijvoorbeeld aan werkkapitaal om in te spelen op nieuwe kansen. Het is fijn om geld achter de hand te hebben om bijvoorbeeld meer voorraad in te kopen als de vraag ineens toeneemt. Je kunt er dan voor kiezen om op je zakelijke rekening rood te staan, zodat je meer te besteden hebt. Hoe werkt dit, en wat is het verschil met een zakelijk krediet bij Floryn?

Hoe werkt zakelijk rood staan?

Wanneer je zakelijk rood staat, neem je meer geld op dan dat er daadwerkelijk op je rekening staat. Je hebt hiermee dus een schuld bij je bank. Als ondernemers op een zakelijke rekening rood staan, noemen we dat ook wel een 'rekening courant krediet'. Wanneer je meer geld opneemt dan dat er op je rekening staat, neem je namelijk eigenlijk een krediet op.

Zakelijk rood staan kan tot een vastgestelde limiet. Je kunt een krediet aanvragen en betaalt vervolgens rente over het bedrag waarmee je rood staat. Hoe hoog deze rente is, verschilt per bank en per situatie. Een belangrijk onderdeel van zakelijk rood staan bij de bank is een BKR-toets. Wanneer je een BKR-registratie hebt, kan dat gevolgen hebben voor hoeveel je kunt lenen, en hoeveel rente je betaalt.

Let op: zakelijk rood staan kan niet bij alle zakelijke rekeningen. Vaak zijn de vaste kosten voor een zakelijke rekening met krediet hoger.

Hoe werkt een zakelijk krediet bij Floryn?

In deze blog vergelijken we rood staan op een zakelijke rekening met een krediet bij Floryn. Het grote verschil is dat je zakelijke krediet bij Floryn los staat van je zakelijke rekening bij de bank. Wanneer je geld nodig hebt voor je groeiplannen, neem je een bedrag op van het krediet dat voor je klaarstaat bij Floryn. Je betaalt een vaste rente voor het bedrag dat je opneemt. Heb je in een bepaalde periode geen krediet nodig? Dan betaal je ook niets.

De hoogte van je krediet wordt bepaald aan de hand van de omzet van je bedrijf. Je kunt bij Floryn twee keer je gemiddelde maandomzet lenen. Blijken je groeiplannen toch groter dan je krediet? Bij Floryn kan je krediet meegroeien met je omzet, dit is vaak razendsnel geregeld. Je hebt hier geen ondernemingsplan of jaarcijfers voor nodig, ook doen we geen BKR-toets.

 

Hoe betaal je een zakelijk krediet terug?

Het terugbetalen van je krediet kan in een half jaar, maar ook in vijf jaar. Dit bepaal je zelf. Het aflossen is altijd boetevrij en standaard betaal je in wekelijkse termijnen af. De hoogte van je rente wordt gebaseerd op de hoogte van je kredietlimiet en het risicoprofiel van je onderneming. Hoe hoger je kredietlimiet, des te lager je rente. Hoe hoger je risicoprofiel, des te hoger je rente. Benieuwd hoeveel je ongeveer gaat betalen? Vul dan voordat je een kredietaanvraag doet onze QuickScan in.

Hoe vraag ik een zakelijk krediet bij Floryn aan?

Het aanvragen van een krediet duurt bij Floryn niet veel langer dan de stappen die je moet zetten om zakelijk rood te staan. Je vult je aanvraag volledig online in via onze website, dit kost slechts twee minuten. Hierbij hebben we alleen je zakelijke bankafschriften van het afgelopen half jaar nodig. Als je meer dan € 150.000 wilt lenen, ontvangen we graag ook een recente kolommenbalans en je debiteuren- en crediteurenlijst.

Vervolgens gaan we direct voor je aan de slag. Hierbij maken we gebruik van innovatieve technologie om te bepalen wat de kredietwaardigheid van je bedrijf is. Binnen 24 uur nemen we contact met je op om de mogelijkheden persoonlijk met je door te spreken. Zo kun je snel weer verder met ondernemen!

Zakelijk krediet aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Doe dan de Quickscan en bekijk of je in aanmerking komt.