Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 9 min

VonWood: digitale innovatie in de houtindustrie

vonwood-header

In een tijd waarin innovatie en digitale veranderingen niet meer weg te denken zijn, loopt VonWood voorop in de houtindustrie. Opgericht door David de Jong en Minck Hermans, zorgt dit digitale platform voor de grootschalige houtinkoop van B2B-klanten, en bieden ze daarbij een revolutionaire betaaloplossing voor de sector. We duiken in de wereld van VonWood. 

De kracht van VonWood

VonWood fungeert als een digitale marktplaats waar klanten terecht kunnen voor een breed scala aan houtsoorten en houtproducten. Van standaard hout en gezaagd hout tot hardhout en tropisch hardhout, alles is verkrijgbaar via het VonWood platform. Als een kritische schakel tussen leverancier en klant, is VonWood toegewijd aan het soepel laten verlopen van transacties en het vervullen van klantbehoeften.

Het platform is zo opgezet dat klanten eenvoudig hun inkoopbehoeften kunnen specificeren. Daarna wordt deze door VonWood zorgvuldig gematcht met geschikte leveranciers. Deze leveranciers bieden vervolgens op de aanvragen, waardoor klanten de mogelijkheid hebben de meest aantrekkelijke deal te kiezen.

“Blijf continu nadenken over de toekomst. Je moet een plan hebben waar je met je bedrijf heen wil gaan, hoe je dat gaat bereiken en wat je daarvoor nodig hebt.”

Minck Hermans, oprichter van VonWood
vonwood-staand-2-1
vonwood-staand-1

Houtinkoop hervormd door digitale pioniers

Twee jaar geleden zagen Minck en David een kans om een digitale oplossing te bouwen die de (vele) traditionele schakels in de houtleveringsketen kon optimaliseren. Na de markt zorgvuldig te hebben bestudeerd en relevante leveranciers en klanten te hebben gevonden, lanceerden zij VonWood. Sindsdien is het bedrijf flink gegroeid en opereert het momenteel in verschillende Europese landen, waaronder Engeland, Polen, Zweden en Letland.

Het huidige team bestaat uit een twintigtal toegewijde medewerkers die dagelijks met een groot plezier op kantoor verschijnen. De snelle groei wordt gedreven door de missie om een transparante, eerlijke en efficiënte houtmarkt te creëren die zowel ecologisch als economisch duurzaam is.

Doorgroeien met Floryn

De heren realiseerden zich al vroeg dat houtinkoop gepaard gaat met aanzienlijke kosten en dat financiering cruciaal is voor het bedienen van grote orders. Door de financieringsoplossing van Floryn kon VonWood de geplande groei realiseren. Leveranciers kunnen nu direct betaald worden, terwijl klanten van uitgestelde betalingstermijnen kunnen profiteren. Dit resulteert in een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.

vonwood-liggend-1

Grootse plannen voor VonWood

VonWood heeft grootse plannen voor de toekomst. Naast het versterken van hun positie in de huidige markten, is expansie een belangrijk speerpunt. Zo worden er meer leveranciers en zagerijen toegevoegd aan het platform zodat het aanbod verder kan worden uitgebreid. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan nieuwe functionaliteiten voor het platform om de klantervaring te verbeteren.

Als COO benadrukt Minck het belang van toekomstgericht denken voor ondernemers. Hij vertelt: “Blijf continu nadenken over de toekomst. Je moet een plan hebben waar je met je bedrijf heen wil gaan, hoe je dat gaat bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Heb hierbij ook een goed oog voor de dynamiek in en rondom te bedrijf en houd in de gaten wat daar speelt.”

Doe de vrijblijvende Quickscan

Het verhaal van VonWood is een van de vele succesverhalen binnen Floryn. Benieuwd naar nog meer succesverhalen? Je leest ze hieronder! Wil je weten of je in aanmerking komt voor een financiering? Doe dan onze Quickscan. Zo kom je er binnen twee minuten achter of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering en welke vorm het beste bij je past.

Geld lenen zonder gedoe? Doe direct je aanvraag.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf?

Doe dan de Quickscan en kom erachter of je in aanmerking komt.