Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 3 min

Een geschikte financiering dankzij partner Credion - RoutiGo

Ondanks dat Patrick al 15 jaar lang ondernemer is, kreeg hij voor zijn nieuwe bedrijf RoutiGo nergens voet aan de grond. Gelukkig kwam hij in contact met Paul, financieel adviseur van Credion. Paul zag wel een uitweg: een flexibel zakelijk krediet bij Floryn.

 

Over RoutiGo

Met een vorig IT bedrijf kwam Patrick met een oplossing voor een complex bezorgprobleem van een klant: een applicatie die automatisch de meest efficiënte bezorgroute maakt en communiceert met de koerier en ontvanger. De oplossing bleek zo goed te werken, dat Patrick en zijn compagnon Melle besloten er een nieuw bedrijf van te maken: RoutiGo.

“Het is onbegrijpelijk dat bezorgers nog steeds naar dichte deuren rijden. Er wordt steeds meer online besteld, maar de bezorging is allemaal nog heel erg van binnen naar buiten georganiseerd. Wij willen de ontvanger centraal zetten. Als iemand niet thuis is, hoef je er niet een paar keer naar toe te rijden. Het kan anders.”

De software van RoutiGo zorgt ervoor dat koeriers niet meer naar dichte deuren rijden en dat ontvangers precies weten of ze nog even de hond uit kunnen laten zonder hun pakketje te missen.

15 jaar ondernemer, maar geen krediet

Met de start van het nieuwe bedrijf, stuitte hij ook op een probleem. “Om een bedrijf op te bouwen heb je werkkapitaal nodig. We hadden al wel klanten en waardevolle software, maar om te kunnen groeien hadden we geld nodig, zodat we konden doorontwikkelen.” Ondanks dat Patrick al 15 jaar lang ondernemer is, kreeg hij voor zijn nieuwe bedrijf nergens voet aan de grond. De bank en alternatieve financierders konden hem niet helpen.

“Je bedrijf moet al snel 1 of 2 jaar bestaan. Dat voelde wel vervelend. Ik ben al zo lang ondernemer en had met mijn bestaande bedrijf een goede kredietfaciliteit en genoeg mogelijkheden. Nu heb ik een nieuwe onderneming en kan ik eigenlijk niets.”

Maar geen financiering krijgen was eigenlijk geen optie voor de ambitieuze startup. “We zouden dan niet zo hard kunnen groeien als we wilden. In een markt waar zoveel gebeurt kun je niet stilstaan, dat is achteruitgang.”

Geld binnen een dag

Gelukkig kwam Patrick in contact met Paul, financieel adviseur van Credion. Paul zag wel een uitweg: een krediet bij Floryn (voorheen InvoiceFinance). “Het is een mooie mogelijkheid om je cashflow in orde te krijgen”, vindt Patrick. “Als we geld nodig hebben, dienen we op het platform in hoeveel we nodig hebben en binnen een dag staat het op mijn rekening. Die flexibiliteit en snelheid past heel goed bij RoutiGo.”

De financiering maakt het niet alleen mogelijk om te groeien, maar geeft ook rust bij de ondernemers. “Het geeft je de mogelijkheid om aan de toekomst van je bedrijf te werken, zonder dat je allemaal maatregelen moet nemen om eerder betaald te krijgen of onmogelijke constructies te bedenken. Mede door de financiering zijn we dit jaar met 30% gegroeid.”

Verdubbelen

Die groei is nog maar het begin voor RoutiGo. “We willen nog harder groeien en uiteindelijk verdubbelen. Software staat nooit stil en daarom blijven we constant doorontwikkelen, om uiteindelijk de ontvanger nog meer centraal te zetten.”