award trophy star 1 (From Streamline App : https://app.streamlineicons.com) Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)

Factoring speciaal voor het MKB

Lange betaaltermijnen overbruggen? Projecten voorfinancieren? Meer voorraad inslaan of groeien in omzet? Realiseer de ambities voor jouw bedrijf met extra werkkapitaal.

Ontdek direct jouw mogelijkheden.

Doe de Quickscan
factoring-mkb-werkkapitaal
zonder-facturen
Géén gedoe met facturen

Direct geld opnemen, zonder dat je facturen hoeft op te sturen. Omdat niemand houdt van rompslomp.

klant-contact
Géén bemoeienis met je klant

Wij nemen geen contact op met je klant en je hoeft geen aanpassingen te doen aan je facturen. Jouw klant is en blijft van jou.

bankrekening
Géén andere bankrekening

Geen andere bankrekening, geen moeilijke constructies. Je administratie blijft zoals die nu is. Wel zo makkelijk.

Waar kan ik factoring voor gebruiken?

Lange betaaltermijnen overbruggen

De factuur is verstuurd, maar je klant heeft nog niet betaald. Vervelend! Je hebt wel recht op het geld, maar het staat nog niet op je rekening. Overbrug betaaltermijnen met extra werkkapitaal.

betaaltermijnen-overbruggen-factuur-min

 

Groei en uitbreiding

Groei en uitbreiding vraagt om een investering. Om extra personeel aan te nemen, grote projecten aan te kunnen nemen of je product of software verder te ontwikkelen. 

ondernemers lopen

 

Investeren in apparatuur

Soms heeft je bedrijf het gewoon nodig: een nieuwe machine, bedrijfsauto, inventaris of software. Zodat je verder kunt met ondernemen. 

office-1081807_1920-1

rtlz fd bnr nieuwsradio quote de ondernemer
mkb-account

Factoring bij Floryn

Toegang tot werkkapitaal van €10.000 tot €3 miljoen

Doorlopend geld opnemen, aflossing direct weeropneembaar

Geen verborgen kosten: vanaf 2% per jaar

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Je vraagt factoring eenvoudig binnen 2 minuten aan. Binnen 24 uur nemen wij contact met je op en regelen we jouw financiering. In je persoonlijke account regel je vervolgens overzichtelijk al je geldzaken. Wel zo makkelijk.

Starten met factoring? Meld je in 2 minuten aan en beschik over geld binnen 24 uur.

MKB factoring

• Je klant wacht lang met betalen en daardoor kun jij niet investeren, je rekeningen betalen of de BTW-afdracht doen. Vervelend! 

• Gelukkig kun je nu binnen 24 uur geld op je bankrekening hebben staan met factoring voor het MKB.

• Liever niet de nadelen van factoring? Geen probleem. Bij Floryn behoud je je bankrekening, het klantcontact en kies je zelf hoeveel je opneemt

• Direct vrijblijvend checken of factoring geschikt is voor jouw bedrijf? De QuickScan geeft je in 2 minuten inzicht in jouw mogelijkheden.

Wachten op je geld

Je hebt mooi werk geleverd voor je klant en hij is tevreden met het resultaat. De factuur is verstuurd en nu is het wachten op de betaling. Helaas moet je daar altijd lang op wachten en daardoor heb je niet de mogelijkheid om te investeren of je rekeningen te betalen. Wil je zonder gedoe toegang tot werkkapitaal voor je bedrijf? Zonder lang te wachten op de bank? Met factoring beschik je binnen 24 uur over je geld, zodat je altijd beschikt over flexibel werkkapitaal. Zo hoef je niet te wachten op de betalingstermijn van je openstaande facturen, maar laat je ze direct uitbetalen. Het geld kun je gebruiken om te investeren in groei, of simpelweg om je rekeningen te betalen of de BTW afdracht te financieren. Wat jij nodig hebt!

Factoring in plaats van de bank

Iedere MKB ondernemer weet hoe moeilijk het is om geld te lenen bij een bank. Niet alleen zijn banken niet scheutig met financieringen, ze stellen vaak heel strenge eisen aan omzet en leeftijd van de organisatie. Ook vragen ze stapels documenten zoals jaarcijfers, ondernemingsplannen en belastinggegevens. Veel werk, met vaak een teleurstellend resultaat.

Factoring is een alternatieve financieringsmogelijkheid gericht op het MKB, waarmee je makkelijk werkkapitaal vrijmaakt en toch de risico’s voor je onderneming tot een minimum beperkt. Door de facturen die de klant jou nog moet betalen direct uit te laten betalen, beschik je altijd over werkkapitaal en stabiliseer je je cashflow en liquiditeit. Factoring is een boost voor de financiële stabiliteit en groeipotentie van je onderneming.

Factoring vergelijken

Voordat je gebruikt maakt van factoring, is het belangrijk om eerst goed verschillende partijen te vergelijken. De kosten en voorwaarden van verschillende partijen lopen namelijk enorm uiteen. Veel factoringmaatschappijen kopen je factuur op. Hierdoor nemen ze ook de communicatie met jouw klant over. Niet altijd even fijn, want dit kan invloed hebben op de klantrelatie die jij hebt opgebouwd. Daarnaast zijn er veel partijen die slechts een deel van je factuur betalen, de rest krijg je pas enkele weken later. Dan is het nog de moeite waard om te checken of je je eigen bankrekening kan houden of niet. Veel factoringmaatschappijen eisen namelijk dat je klanten niet aan jou betalen, maar het bedrag overmaken naar een rekening van de factoringmaatschappij. Dit betekent dat je klant kan zien dat jij gebruik maakt van factoring, wat een verkeerde indruk kan wekken. Ook moet je hierdoor je administratieproces aanpassen. Bij traditionele factoringmaatschappijen die op deze manier te werk gaan, betaal je ook nog eens tussen de 4% en 6% van het factuurbedrag. Dat zijn een hoop veranderingen die je in overweging moet nemen.

Gelukkig kan het ook makkelijker. Wij begrijpen dat je snel toegang wil tot je geld, maar dat je het contact met jouw klant wil behouden. En natuurlijk wil je jouw eigen bankrekening houden. Wij hebben factoring voor het MKB opnieuw uitgevonden.

MKB factoring bij Floryn
Floryn heeft factoring voor het MKB opnieuw uitgevonden. Wij doen bijna alles digitaal met behulp van slimme systemen, waardoor we flexibeler en goedkoper kunnen zijn dan alle andere factoringmaatschappijen. En natuurlijk nemen we de nadelen van traditionele factoring voor je weg! We vatten factoring bij Floryn voor je samen:

  • Direct geld opnemen wanneer jij het nodig hebt
  • Gebruik je bestaande bankrekening
  • Zonder contact met je klant
  • Snel online geregeld en binnen 24 uur je geld
  • Vanaf 2% per jaar
  • Geen kleine lettertjes, geen verrassingen 

Is Floryn geschikt voor mijn onderneming?

Wil je weten of MKB factoring bij Floryn geschikt is voor jouw bedrijf? De Factoring QuickScan geeft je in 2 minuten antwoord

Werkkapitaal zonder stapels documenten, binnen 24 uur geregeld.