award trophy star 1 (From Streamline App : https://app.streamlineicons.com) Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)

Factoring zonder frustraties

Direct toegang tot werkkapitaal van €10.000 tot €3 miljoen.
In 2 minuten aangevraagd en binnen 24 uur op je rekening.
mkb-ondernemer
Direct je factuur betaald
Vanaf 1% van je factuur
Geen lange contracten

Over factoring
Krijg je openstaande facturen direct betaald, ongeacht de betalingstermijn van je afnemer. Zonder vaste kosten, zonder lange contracten en zonder invloed op je klantrelatie. Geheel flexibel en online.

Wanneer factoring?
Kies zelf welke facturen je direct uit wil laten betalen en het bedrag staat binnen 24 uur op je rekening. Zo beschik je altijd over werkkapitaal om te investeren in groei, of om simpelweg de rekeningen te betalen.

Factoring aanvragen

Factoring met alleen de voordelen

streamline-icon-monetization-mouse@blue
Flexibel

Kies zelf welke facturen je wilt financieren, één, sommige of allemaal. Even geen geld nodig? Dan heb je ook geen kosten.

streamline-icon-accounting-calculator@blue
Transparant

Altijd vóóraf duidelijk inzicht in de kosten. Geen verrassingen. Geen kleine lettertjes. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Wel zo fijn.

streamline-icon-time-clock-circle@blue
Snel

Binnen 24 uur je geld op je rekening. Nooit meer 30, 60 zelfs 90 dagen wachten op betaling. Zoals het hoort.

looptijd-krediet
Beste service

Klanten geven ons een 8.8 op Google Reviews voor onze snelle en persoonlijke service.

Wat het kost

Floryn heeft een eenvoudig alles-in-één tarief. Dat is prettig en transparant. Het financieren van je factuur kost je een percentage van het factuurbedrag en is al mogelijk vanaf 1%.

Gemiddeld tarief
2%
30 dagen
3%
60 dagen
4%
90 dagen

Floryn geeft je vóóraf inzicht in de kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

De factuur blijft gewoon van jou en Floryn mengt zich niet in de relatie met je klant. Zo hou je zelf de regie. Je blijft er zelf verantwoordelijk voor dat je klant betaalt. Als je klant te laat betaalt, worden de kosten voor de extra dagen automatisch in mindering gebracht op het restant van de factuur. 

zakelijk-krediet-adviseurs

Meld je aan in 2 minuten. Meer dan 5.000 ondernemers gingen je voor.

Factoring aanvragen

Hoe werkt het?

v3-step1-green Meld je online aan

Factoring aanvragen is eenvoudig en vrijblijvend. Log in met je bank of upload 6 maanden aan bankafschriften en krijgt direct een indicatie van je mogelijkheden.

v3-step2-green Upload je factuur

Zodra je bent goedgekeurd, doorgaans binnen 24 uur, krijg je toegang tot het Floryn platform. Met één muisklik kies je vervolgens zelf welke facturen je wilt financieren: één, sommige of allemaal. Zoveel je wil, wanneer jij het wil.

v3-step3-green Binnen 24 uur je geld

Je Floryn account stuurt, uit naam van jouw bedrijf, een email waarin je klant wordt gevraagd om de factuur te bevestigen. Zodra je klant akkoord is met de factuur, ontvang je direct 85% van je factuur incl. BTW. Zodra je klant de factuur betaalt, maken we de overige 15% over, minus de kosten.

Factoring aanvragen
zakelijk-krediet-aanvragen-macbook

Wat kan ik met Factoring?

Als ondernemer heb je ambities, om te groeien in omzet en in personeel. Daar komt wat extra kredietruimte goed van pas. Bekijk hieronder enkele voorbeelden voor welk doel je factoring kunt gebruiken. Hoe je het uitgeeft, bepaal je natuurlijk zelf.

Factoring aanvragen
werkkapitaal
Werkkapitaal

Extra geld achter de hand om kansen te pakken.

crediteuren-betalen
Voorraad en crediteuren

Betaal je crediteuren op tijd of sla meer voorraad in.

personeel-aannemen
Meer personeel

Gebruik krediet voor (tijdelijk)
extra personeel om te groeien.

voertuigen-aanschaffen
Voertuigen en machines

Koop een bus, gereedschap of machine, als je het nodig hebt.

investeren-invetaris
Inventaris en software

Richt je kantoor of bedrijfshal in of investeer bijvoorbeeld in software.

herfinancieren
Herfinancieren

Sluit je krediet over naar betere voorwaarden bij Floryn.

Veelgestelde vragen

Nee. Floryn mengt zich niet in de relatie met je klant en blijft op de achtergrond, we bellen alleen debiteuren indien het nodig is. Het enige dat we vragen is een bevestiging van de factuur. Deze mail verstuur je eenvoudig en automatisch vanuit je Floryn account en is uit naam van jouw eigen bedrijf. Jouw klant komt niet met Floryn in aanraking.

De klant en de factuur blijven van jou. Je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de betaling van de factuur. Als je klant te laat betaalt, worden de kosten, (1% per 30 dagen) automatisch in mindering gebracht op het restant van de factuur. Het tarief blijft gelijk, je betaalt alleen voor een langere periode. Floryn rekent geen boeterente.

Nee. In tegenstelling tot traditionele factoring  kan factoring bij Floryn al vanaf één enkele factuur. Je kiest helemaal zelf wanneer je welke factuur wil financieren. 

Floryn zorgt ervoor dat je krediet altijd beschikbaar is. Hoevaak en hoeveel je het gebruikt is aan jou.
Je klant betaalt naar jouw rekeningnummer bij Floryn en gebruikt daarbij gewoon de naam van jouw bedrijf. Hierdoor blijft de financiering vertrouwelijk.
In de meeste gevallen is dit geen probleem. Het is zelfs zo dat banken graag samenwerken met Floryn. Omdat Floryn een eerste pandrecht verlangt op je vordering, heb je mogelijk toestemming nodig van je bank. Bij twijfel kijken we er samen naar. We helpen je graag.

Uitproberen met één factuur? Ook dat kan! Meld je in 2 minuten aan.