Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 4 min

Marc van DRV Accountants & Adviseurs over financieren

mannen-in-magazijn-banner-08

DRV Accountants & Adviseurs biedt al 95 jaar ondersteuning aan ondernemers. Het meedenken en adviseren over financieringen is hier een belangrijk onderdeel van en op dit gebied werkt zij samen met Floryn. DRV-accountant Marc van Can: “Floryn biedt ondernemers precies wat zij zoeken: de mogelijkheid om eenvoudig en snel over geld te beschikken.”

Van Can: “Waar ga je heen voor een financiering? De primaire reactie van veel ondernemers én accountants is ‘de bank’. De bank is het eerste waar je aan denkt. Of dat ook nog steeds logisch is, is zeer de vraag. De bank en de mkb-ondernemer zijn lang niet altijd een match.”

Ondernemers denken vaak te simpel over financieringen, denkt Van Can. “Een mooi bedrijf en een goed plan: dat is toch genoeg om een lening van de bank te krijgen? Niet dus. Banken zijn terughoudend. Zeker wanneer het een mkb-financiering betreft. Bovendien kost het aanvragen van een financiering bij de bank tijd. Voor de ondernemer die snel wil schakelen, is dat een serieus struikelblok. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven, waaronder FinTech-constructies zoals die van Floryn.”

Vooruitdenken

De ‘haast’ van ondernemers komt volgens Van Can onder meer omdat zij er vaak pas (te) laat achter komen dat ze geld nodig hebben. “Ondernemers zijn met ontzettend veel zaken tegelijk bezig. Maar de financiering schiet er wel eens bij in”, stelt Van Can. “Als accountants voorkomen wij dat er een financieringsprobleem ontstaat. Wij kaarten ruim op tijd mogelijke liquiditeitsbehoeften in de toekomst aan. Door vooruit te denken voorkomen we dat ondernemers plotseling zonder geld komen te zitten.”

Van Can neemt samen met de ondernemer zijn of haar bedrijf onder de loep. Hoe staat dit ervoor? Hoe zijn de resultaten en cashflow? Heeft de ondernemer al een krediet? Hoe is dat gedekt en welke ruimte is er eventueel? En hoe snel kun je een investering terugverdienen? “Vanzelfsprekend willen we de klant een goede oplossing bieden. Dat kost door het vele uitzoekwerk vaak wel tijd. Als de klant op korte termijn een oplossing zoekt, is Floryn een goede oplossing. Hiermee kunnen we klanten snel en simpel uit de brand helpen.”

Snel schakelen

Floryn biedt ondernemers de mogelijkheid om in een kort tijdsbestek over geld te beschikken. “De financiering is eenvoudig aan te vragen”, vertelt Van Can. “Bovendien kan Floryn snel schakelen, waardoor de financiering binnen no-time helemaal rond is én je krijgt een mooi voorschot. Dat is wat ondernemers graag willen.”

Partner van Floryn

De samenwerking met Floryn bevalt Van Can erg goed. “Ik vind het bedrijf heel actief, in de positieve zin van het woord. Het contact is prettig en Floryn denkt mee, is flexibel en reageert snel op vragen. De FinTech constructie werkt met name goed voor bedrijven die business-to-business opereren, zoals veel handelsbedrijven. Toevallig heb ik Floryn onlangs nog voorgesteld bij een klant waarbij de oplossing in mijn ogen perfect past. Een handelsbedrijf met een beperkte liquiditeitsbehoefte en flink wat openstaande debiteuren. In een paar minuten was de financiering geregeld!”

Ook samenwerken?

Lees alles over partner worden van Floryn