Lorem ipsum

Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 4 min

PSD2-koppeling: van licentie tot koppeling!

banner-psd2-licentie

Onlangs schreven we een blog over alles dat je moet weten over de PSD2-koppeling. We vertelden je wat het inhoudt en wat de toegevoegde waarde is voor jou én jouw klant. Maar hoe komen we nu eigenlijk aan deze licentie en wat houdt zo’n koppeling nu eigenlijk in?

Over PSD2

PSD2 (Payment Service Directive) is een Europese wet voor betalingsverkeer van consumenten en bedrijven. Deze wet is in februari 2019 in Nederland ingevoerd. Dit houdt onder andere in dat banken verplicht zijn om derde partijen (denk aan financiële instellingen, apps die uitgaven bijhouden of een leasemaatschappij) toegang te geven tot een betaalrekening als de klant hier toestemming voor geeft. Floryn is zo’n derde partij. 

Floryn en PSD2

Een PSD2-licentie kun je als derde partij zelf aanvragen. Deze wordt aangevraagd en goedgekeurd bij en door De Nederlandsche Bank (DNB). Deze bank gaat onder andere na wat Floryn met de gegevens wilt doen en op welke manier deze gebruik gaan worden. Vanaf het moment van goedkeuring staat Floryn onder streng toezicht van DNB. Dit betekent dat Floryn zich aan verschillende regels moeten houden met betrekking tot de gegevensbescherming en privacy (AVG) van onze klanten. Daarnaast worden er regelmatig scherpe controles gehouden op onze manier van gegevensverwerking en wordt er opnieuw gekeken of we aan alle eisen voldoen om deze licentie te mogen behouden. 

Bestanden delen of data delen?

Waar je voorheen druk was met het verzamelen van verschillende formulieren en bestanden, deel je door middel van PSD2 met één druk op de knop alle bankgegevens van de afgelopen zes maanden. Niet alle banken laten deze koppeling toe, maar de meerderheid wel. Dat bespaard je als financieel expert een hoop papierwerk. Daarnaast scheelt het natuurlijk ook voor jouw klant enorm veel werk. Door deze automatisering hoeft jouw klant geen documenten meer op te vragen of financiële overzichten te maken. Deze hebben wij met één koppeling direct in beeld. 

Het bewaren van gegevens

Met de gemaakte koppeling heeft Floryn tot 180 dagen toegang tot jouw bankgegevens en kunnen we tot maximaal één jaar aan transacties inzien. We bewaren deze bankgegevens zolang dat een aanvraag in behandeling is en als iemand klant wordt bij Floryn. Is er geen overeenkomst uit gekomen? Dan bewaren we de gegevens nog maximaal 15 maanden. Een klant heeft altijd de optie om deze eerder te laten verwijderen of toestemming tot de bankgegevens in te trekken. Dit kan gemakkelijk en snel geregeld worden via het online portaal van de bank van de klant of via desbetreffende contactpersoon bij Floryn.

Meer weten over deze koppeling of de mogelijkheden voor jouw klanten? Onze Partner Account Managers staan altijd voor je klaar. Plan vrijblijvend een afspraak in of word direct partner van Floryn

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

Lorem ipsum

  • Lorem ipsum Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Lorem ipsum

Meer weten over deze koppeling of de mogelijkheden voor jouw klanten?

Bekijk onze partner pagina en neem contact met ons op!