Geschreven door Redactie Floryn
leestijd 4 min

PSD2-koppeling voor partners van Floryn: alles wat je moet weten!

banner_payment

Sinds begin dit jaar is de PSD2-koppeling beschikbaar voor partners van Floryn. Maar wat houdt deze koppeling precies in? Hoe wordt het gebruikt en welke voordelen heeft het voor jou als financieel expert? We nemen je mee!

Wat is een PSD2-koppeling?

PSD2 is de Europese wet voor betalingsverkeer. Hiermee kun je derde partijen toegang geven tot je betaalrekening, saldo en afschriften. Naast banken kunnen hierdoor nu ook andere financiële partijen deze dienst (het koppelen van bankgegevens) aanbieden. Zo kan een consument zonder stapels papierwerk een auto leasen, uitgaven bijhouden in een app of, zoals bij Floryn, een zakelijke financiering afsluiten. 

De klant bepaalt zelf wie toegang heeft tot deze betaalgegevens. Alle partijen die toegang vragen tot deze gegevens moeten een vergunning hebben van DNB (De Nederlandsche Bank) of een andere toezichthouder binnen de Europese Unie. PSD2 regelt het toezicht en zorgt dat een klant de baas blijft over zijn of haar data. 

Door het maken van de PSD2-koppeling verkrijgen wij binnen no-time toegang tot betaalgegevens en kunnen wij dus ook al snel een indicatie maken van de mogelijkheden voor jouw klant. Zo kan een financiering al binnen 24 uur geregeld zijn! 

Hoe maakt jouw klant deze koppeling?

Wanneer je als financieel expert een kredietaanvraag doet bij Floryn krijgt jouw klant de mogelijkheid om in te loggen via internetbankieren. Wanneer er eenmaal is ingelogd kan de klant Floryn toegang geven tot zijn of haar betaalgegevens. Dit werkt net zo eenvoudig als betalen via iDeal! Deze toestemming kan altijd weer ingetrokken worden via de portal van de bank of wanneer dit bij ons wordt aangevraagd. 

Nadat de klant toestemming heeft gegeven om deze koppeling te maken, kunnen wij gedurende 90 dagen rekeninginformatie inzien. We kunnen, afhankelijk van de bank, tot maximaal één jaar terug transacties inzien. 

financieel-dashboard-partners-2022

Alle voordelen op een rijtje

Voor de partners van Floryn betekent deze koppeling vooral dat er een hoop papierwerk bespaard wordt. Door deze koppeling hoeven onze partners geen bankafschriften meer op te vragen en te uploaden. Dit gebeurt geheel automatisch wanneer de koppeling met de bank is gemaakt. Daar heb jij als financieel expert in ieder geval geen werk meer aan! Daarnaast scheelt dit natuurlijk ook enorm veel handelingen voor jouw klant. Er hoeven geen documenten opgevraagd te worden of financiële overzichten gemaakt te worden. Met één koppeling hebben we dit overzicht direct in beeld. 

Koppeling gemaakt? Dan gaan wij direct voor jullie aan de slag. Binnen 24 uur weet je wat de financieringsmogelijkheden zijn voor jou en jouw klant. Daarnaast krijgen jullie ook inzage in een financieel dashboard van de betreffende onderneming. Met de cashflow binnen handbereik hebben jullie vlot inzicht in de financiële situatie van de onderneming. Deze is ook toegankelijk wanneer er uiteindelijk geen financiering bij Floryn wordt afgenomen. 

Meer weten over deze koppeling of de mogelijkheden voor jouw klanten? Onze Partner Accountmanagers staan altijd voor je klaar. Plan vrijblijvend een afspraak in of wordt direct partner van Floryn

Meer weten over de financiële mogelijkheden voor jouw klanten?

Onze Partner Accountmanagers staan altijd voor je klaar. Plan vrijblijvend een afspraak in of wordt direct partner van Floryn.