award trophy star 1 (From Streamline App : https://app.streamlineicons.com) Exported from Streamline App (https://app.streamlineicons.com)

Factoring

Met factoring help je jouw onderneming vooruit. Je kunt lange betaaltermijnen overbruggen, projecten voorfinancieren of groeien. Kortom: de ambities voor jouw bedrijf realiseren. Ontdek wat moderne factoring is en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen.

Direct jouw mogelijkheden weten?

Doe de Quickscan
factoring-uitleg
v3-checkmark-black-1
Géén gedoe met facturen

Direct geld opnemen, zonder dat je facturen hoeft op te sturen. Omdat niemand houdt van rompslomp.

v3-checkmark-black-1
Géén klant bemoeienis

Wij nemen geen contact op met jouw klant en je hoeft geen aanpassingen te doen aan je facturen. Jouw klant is en blijft van jou.

v3-checkmark-black-1
Géén andere bankrekening

Geen andere bankrekening, geen moeilijke constructies. Je administratie blijft zoals die nu is. Wel zo makkelijk.

wat-is-factoring

Wat is factoring?

Factoring is een manier om je factuur sneller uitbetaald te krijgen. In plaats van te wachten tot je klant betaalt, krijg je de factuur direct uitbetaald door een factoring partij of financierder.

Veel MKB'ers hebben last van lange betaaltermijnen en moeten soms zo lang wachten op hun geld dat ze in de knel komen met hun cashflow. Factoring is dan een ideale oplossing.

Waar kan ik factoring voor gebruiken?

Lange betaaltermijnen overbruggen

Een veelvoorkomend probleem bij ondernemers: klanten die laat betalen. Laat het je niet tegenhouden om nieuwe projecten aan te nemen, nieuwe voorraad in te slaan of je cashflow stabiel te houden.

betaaltermijnen-overbruggen-factuur

 

Groei en uitbreiding

Groei en uitbreiding vraagt om een investering. Om extra personeel aan te nemen, grote projecten aan te kunnen nemen of je product of software verder te ontwikkelen. 

ondernemers lopen

 

Investeren in apparatuur

Soms heeft je bedrijf het gewoon nodig: een nieuwe machine, bedrijfsauto, inventaris of software. Zodat je verder kunt met ondernemen. Met een zakelijke lening investeer je in de toekomst van je bedrijf.

investeren-apparatuur

 

rtlz fd bnr nieuwsradio quote de ondernemer
floryn-account

Factoring bij Floryn

Direct toegang tot werkkapitaal van €10.000 tot €3 miljoen

Doorlopend geld opnemen, aflossing direct weeropneembaar

Geen verborgen kosten: vanaf 2% per jaar

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Je vraagt eenvoudig binnen 2 minuten factoring. Binnen 24 uur nemen wij contact met je op en regelen we alles. Zodra je een factoring lening van ons krijgt, kun je in jouw persoonlijke account al je geldzaken overzichtelijk regelen. Wel zo makkelijk.

Veelgestelde vragen

Wat is factoring?

Factoring is een manier om aan werkkapitaal te komen, door facturen direct uit te laten betalen. In plaats van dat je 30 of 60 dagen wacht tot je klant zijn rekening betaalt, heb je dit geld direct op je rekening. 

Het biedt ondernemers de zekerheid om continu over voldoende cashflow te beschikken. Het is een zakelijke financieringsvorm die al eeuwen bestaat. Het is in de Verenigde Staten en Engeland zelfs dé manier om de cashflow positief te houden. In Nederland wordt factoring ook steeds populairder. 

Doordat je facturen direct worden uitbetaald, beschik je altijd over voldoende werkkapitaal. Handig als je seizoensinvloeden moet opvangen, wilt groeien of investeringen wilt doen.

Factoring is bijzonder geschikt als financieringsvorm voor MKB'ers  die vaak nul op het rekest krijgen wanneer ze bij een bank aankloppen voor een lening of krediet. Bij factoring komt er geen bank aan te pas. Dus ook geen lange lijst met vereisten waaraan je moet voldoen. Je ontvangt snel en veilig je factuurbedrag als voorschot op je rekening. Vaak al binnen 24 uur. 

Wat is het verschil tussen traditionele en moderne factoring?

Er bestaan twee manieren van factoring. Ten eerste kennen we traditioneel factoring. Daarbij neemt de factoringmaatschappij jouw hele debiteurenbeheer over. Dat kan handig lijken omdat je zo nergens meer omkijken naar hebt, maar je geeft feitelijk de relatie die je met je klanten hebt opbouwt uit handen. Bovendien heb je weinig zicht op de manier waarop het factoringbedrijf de facturen int bij jouw klanten. Als tegenprestatie voor het uit handen nemen van je al je debiteuren, betaal je een vast bedrag per jaar of een bepaald percentage van je omzet.

Daarnaast is er nu moderne factoring. Of eigenlijk is factoring overbodig gemaakt. Jij hebt namelijk snel geld nodig, omdat je debiteuren laat betalen. Bij traditionele factoring laat je dan een factuur vooruit betalen. Maar wat als je het stukje factuur eruit laat? Je hebt geld nodig en kunt direct geld opnemen. Geen facturen meer uploaden, verkopen of door iemand anders laten betalen.

Dat is wat Floryn doet. We hebben traditionele factoring overbodig gemaakt. Dankzij nieuwe technologie en slimme algoritmes kun je nu geld opnemen zonder dat je daarvoor een factuur hoeft je verkopen of uploaden. Factoring, maar dan zonder het gedoe!

Hoe werkt het?

Hoe het werkt? Je meldt je in 2 minuten aan en ontvangt direct een indicatie van hoeveel geld jij kunt krijgen. Je uploadt 6 maanden aan zakelijk bankafschriften en op basis daarvan beoordelen wij jouw bedrijf. Binnen 24 uur weet jij of je bent goedgekeurd. Als dit zo is, nemen we gelijk contact met je op en geven we je toegang tot je persoonlijke dashboard. In je persoonlijke dashboard kun je met 1 klik geld opnemen en heb je inzicht in al je geldzaken.

Zo heb je binnen 24 uur geld op je rekening. Makkelijk en snel online geregeld. De kosten liggen daarnaast ook nog eens lager dan traditionele factoring. Bij elke opname heb je altijd inzicht in de kosten, zodat je weet waar je aan toe bent.

Is factoring geschikt voor mijn bedrijf?

Het is vooral voor MKB bedrijven een heel geschikte manier van financieren. Een snelgroeiend bedrijf kan zo makkelijk over werkkapitaal beschikken en investeringen doen. Direct checken of het geschikt is voor jouw bedrijf? Doe de QuickScan en ontdek in 2 minuten jouw mogelijkheden.

Doe de QuickScan
Wat kost factoring?

De kosten van factoring zijn verschillend en hangt af van de keuze voor traditionele of moderne factoring. Meer weten over de kosten voor de verschillende varianten van factoring?

Meer over de kosten van factoring

Factoring, zonder gedoe met facturen. Binnen 24 uur geregeld.