Floryn haalt €9 miljoen op bij Endeit Capital voor versnelde uitbreiding

floryn-banner-11

Floryn heeft een investering van €9 miljoen opgehaald bij Endeit Capital en bestaande aandeelhouders, waaronder Peak Capital. Floryn is actief in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf. Het snelgroeiende Nederlandse fintechbedrijf gaat het kapitaal gebruiken om extra mensen aan te nemen voor verdere productontwikkeling alsmede nationale en internationale expansie, in een tijd waarin de vraag naar bedrijfskrediet met 98% is toegenomen.

Floryn heeft als mkb-financier met een PSD2-vergunning van DNB sinds begin mei toegang tot de BMKB-C garantieregeling van de overheid. Door de toegenomen digitalisering als gevolg van de coronacrisis, is Floryn nog sterker gepositioneerd om de concurrentie aan te gaan met banken. Floryn haalt met Endeit Capital een betrokken investeerder aan boord met veel ervaring op het gebied van internationale expansie en het doen van overnames.


Hogere adoptie van online krediet

“De behoefte aan online krediet met een goede klantervaring en snel uitsluitsel is enorm toegenomen nu de wereld zich aanpast aan een nieuw normaal”, zegt Sven van der Biezen, CEO en medeoprichter van Floryn. “Daarnaast is een goede en vooral actuele inschatting van de risico’s nog belangrijker geworden. Floryn maakt met innovatieve technologie precies hier het verschil ten opzichte van banken, waardoor het mkb ondanks de coronacrisis ook nu snel geholpen kan worden met extra liquiditeit.”

Betere risicoanalyse door innovatieve technologie

Floryn heeft grote investeringen gedaan in onder andere machine learning en daarmee bewezen snellere en betere risicoanalyses te kunnen maken. Floryn kijkt niet naar gedateerde jaarrekeningen, maar naar recente banktransacties en andere datapunten. Het percentage oninbare leningen bij Floryn is ook gedurende de coronacrisis minder dan 2%.

“Floryn wordt gedreven door technologie, data en processen, waardoor ze veel efficiënter en nauwkeuriger zijn. Wij zijn erg enthousiast om het bedrijf met behulp van onze ervaring verder te helpen groeien.” zegt Edwin Hengstmengel, Partner van Endeit Capital. Dit wordt onderstreept door Stefan Bary, Managing Partner van Peak Capital, dat opnieuw in Floryn investeert. “Hierdoor is de performance ook in de coronacrisis solide. Floryn heeft laten zien te beschikken over de benodigde executiekracht om een belangrijke speler te worden in de snel veranderende fintech markt."


English Press release
Deutsche Pressemitteilung


Over Floryn

Floryn is een snelgroeiend Nederlands fintechbedrijf waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf terecht kunnen voor een zakelijk krediet tot €2 miljoen, met de beste klantervaring en service. Floryn is opgericht in 2016 door Sven van der Biezen (CEO), Marijn van Aerle (CTO) en Gion van den Bogaert (CFRO) en kreeg in 2017 een kapitaalinjectie van €6 miljoen van onder meer Peak Capital – bekend van onder andere Catawiki en OneFit – en Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBank en Brand New Day. Ook verstrekte onder andere NIBC Bank het bedrijf in 2019 een financiering van €60 miljoen. Floryn beschikt naast een PSD2-vergunning van De Nederlandse Bank (DNB) ook over een BMKB-C accreditatie. Bij het bedrijf, dat is gevestigd in de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in ‘s-Hertogenbosch, werken 50 mensen. Meer informatie is te vinden op www.floryn.com.

Over Endeit Capital

Endeit Capital, dat is opgericht in 2006, verstrekte tot op heden groeikapitaal aan ruim 30 Europese internet scale-ups. De focus ligt op bedrijven actief in B2B/B2C SaaS en online-marktplaatsen. Endeit Capital ondersteunt haar portfolio bedrijven actief om leidende spelers te worden in hun marktsegmenten. Vanuit kantoren in Amsterdam (NL) en Hamburg (DE) zijn investeringen gerealiseerd in 7 Europese landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Finland, België en Nederland. Bekende voorbeelden van bedrijven die inmiddels zijn verkocht aan veelal beursgenoteerde ondernemingen zijn de Nederlandse bedrijven Albelli, Metrixlab, UnamicHCN en Hyves, de Duitse bedrijven Contorion en Gastrofix en het Engelse bedrijf Unruly. Meer informatie is te vinden op www.endeit.com.

Over Peak Capital

Peak Capital is een Europees venture capital fonds, gevestigd in Amsterdam. Peak Capital is opgericht en wordt gefinancierd door ervaren ondernemers en biedt slim durfkapitaal aan Europese snelgroeiende early-stage Marketplace, Platform en SaaS-bedrijven. Peak Capital beheert €84 miljoen en heeft tot nu toe 25 investeringen gedaan in Europese bedrijven, waaronder IENS, dat in 2014 werd verkocht aan TripAdvisor (NASDAQ: TRIP), Radionomy, dat in 2015 werd overgenomen door Vivendi (EURONEXT: VIV) en CheapCargo, dat in 2016 werd aangekocht door PostNL (AMS: PNL). Meer informatie is te vinden op www.peak.capital.