Een zakelijk krediet aanvragen in coronatijd, waar moet je op letten?

vrouw-in-winkel-07

Heb jij zakelijke financiering nodig, en ben je benieuwd hoe dit werkt in coronatijd? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij je aanvraag van een zakelijk krediet.

De coronacrisis heeft veel tegenslag gebracht, maar biedt ook kansen voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan de explosieve groei van online markten. Wil jij ook gaan groeien en heb je hiervoor een zakelijk krediet nodig? Of zoek je juist financiering om de coronatijd te overbruggen? Lees dan snel verder om erachter te komen waar je precies op moet letten.

Zakelijk krediet op basis van de toekomstverwachting

Allereerst is het belangrijk om goed te onderzoeken waar je het beste een krediet kunt aanvragen. Wanneer je bij traditionele banken aanklopt voor een zakelijk krediet, kijken zij vaak naar hoe je bedrijf de afgelopen twee jaar heeft gepresteerd. Als je er heel goed voor staat, krijg je meer financiering dan wanneer je twee redelijke jaren hebt gedraaid. Als je matig hebt gedraaid, krijg je soms helemaal geen zakelijk krediet.

Deze starre houding is lastig voor ondernemers. Wanneer je door de coronacrisis rode cijfers hebt, kun je bij deze instellingen vaak niet terecht. Ook biedt deze instelling weinig ruimte voor jonge bedrijven die nog flink aan het groeien zijn. Bij Floryn gooien we het liever over een andere boeg. Wij kijken liever naar de potentie van je bedrijf, ook in coronatijd.

Pim Duetz staat aan het roer van retailondernemingen Duetz en Adam Brandstores. Hij kreeg zo’n zakelijk krediet van Floryn. “Floryn kijkt heel anders naar zo’n innovatieve businesscase dan de traditionele banken”, vertelt hij. “Zij durfden verder te kijken dan de cijfers en een slag dieper te gaan door in te zoomen op het innovatieve businessmodel en de toekomstverwachting.”

Cijfers over de laatste zes maanden

Wanneer je een zakelijk krediet tot € 150.000 aanvraagt bij Floryn, hoef je alleen je KvK-gegevens in te vullen en je bankafschriften van het afgelopen half jaar mee te sturen. Heb je meer kredietruimte nodig? Dan lever je ook recente jaarcijfers en een debiteuren- en crediteurenlijst aan. Je doet je aanvraag binnen twee minuten online en krijgt binnen 24 uur uitsluitsel over wat je kunt lenen. Als je aanvraag is goedgekeurd, kun je direct geld opnemen.

Het BMKB-C krediet

Wil je een bedrijfslening aanvragen om je bedrijf overeind te houden in coronatijd? Om ondernemers extra te steunen, bieden we nu ook BMKB-C kredieten aan. Hierbij staat de overheid borg voor maximaal 75% van het zakelijk krediet bij Floryn. Zelf hoef je dus maar voor 25% borg te staan. We financieren via deze weg tot € 2 miljoen. Je kunt het BMKB-C krediet los aanvragen, of je bestaande kredietlimiet via deze regeling verhogen.

Na je online aanvraag neemt je persoonlijke accountmanager contact met je op om te praten over de mogelijkheden. Het is hierbij belangrijk dat je open bent over hoe je bedrijf er voor staat. Vertel dus hoe de zaken voor corona gingen, waarvoor je nu extra financiering nodig hebt en wat je plannen zijn voor de periode na corona. Op basis daarvan bepaalt je accountmanager hoeveel krediet je krijgt.

Een zakelijke financiering in coronatijd?

Om ondernemers extra te steunen, bieden we nu ook BMKB-C kredieten aan. Bekijk wat jouw mogelijkheden zijn via onderstaande button.